Bescherming

Model met Sky Mask
Het Cambridge “Sky mask” is comfortabel en effectief
De gelaatsmaskers van de Engelse firma Cambridge Mask Co bieden een goede bescherming tegen het inademen van luchtverontreinigingen zoals stof, bacteriën, giftige gassen als ozon en formaldehyde, en zelfs fijnstofdeeltjes. Uiteraard kan geen enkel filter 100% volledige bescherming bieden, maar dit masker komt daar met 99% wel heel dicht in de buurt! Daarom bevelen wij het preventieve gebruik van dit masker tijdens uw vlucht van harte aan.

Specificaties

Het filter bestaat uit 3 lagen, waaronder een “military grade” actieve koolstoflaag. Volgens  het specificatieblad van de fabrikant houdt dit meer dan 99% tegen van schadelijke stoffen in de lucht zoals:
  • stofdeeltjes
  • bacteriën en virussen
  • giftige gassen als ozon en formaldehyde
  • fijnstofdeeltjes (tot 0,3 μm).
Desondanks heeft het masker een verrassend lage ademhalingsweerstand en een hoog draagcomfort. Het wordt geleverd in een hersluitbaar plastic zakje dat makkelijk in uw handbagage of stoelzak past.

Koolmonoxide

Het specificatieblad vermeldt niets over de bescherming tegen koolmonoxide, maar bij navraag per mail werd ons door de fabrikant verzekerd dat het masker ook hier een goede bescherming biedt, zij het “in beperkte mate” (niet exact gespecificeerd).

Levensduur

Het masker gaat normaliter zo’n 340 uur mee, bij zware luchtverontreiniging wordt deze levensduur bekort. Wij raden dan ook aan om b.v. na een fume event het masker te vervangen.

Reiniging

Het masker kan (uit hygiënische overwegingen) zonder bezwaar met de hand gewassen worden, dit tast de filtercapaciteit niet aan. Hiermee worden overigens de ingevangen vuildeeltjes niet verwijderd, dus het wassen verlengt de levensduur van het filter niet.

Bestellen

U kunt uw masker bestellen via deze link. Voor verdere vragen verwijzen wij naar de FAQ pagina van de fabrikant.