Neuroloog (gepensioneerd) in Medisch Spectrum Twente MST

Dr. G. (Gerard) Hageman is 32 jaar lang als neuroloog verbonden geweest aan het Medisch Spectrum Twente ziekenhuis (MST). Hij heeft veel onderzoek gedaan en diverse resultaten daarvan gepubliceerd.

Dr. Hageman was één van de weinige medisch specialisten die destijds de klachten van de slachtoffers van de zgn. Schildersziekte (neurologische klachten als gevolg van blootstelling aan o.a. verfoplosmiddelen) serieus nam. Hij heeft uitgebreid onderzoek op dit gebied gedaan, erover gepubliceerd en een belangrijke bijdrage geleverd aan de uiteindelijke erkenning van de Schildersziekte als beroepsziekte.

En ook voor patiënten met het Aerotoxic Syndrome was dr. Hageman jarenlang vrijwel de enige medisch specialist in Nederland waar zij met hun klachten terecht konden. Helaas is hier met zijn pensionering in 2016 een einde aan gekomen, een goede “opvolger” om zijn werk op dit gebied voort te zetten heeft zich nog steeds niet aangediend.

Dr. Hageman heeft ook op het gebied van AS meerdere artikelen op zijn naam staan, ook na zijn pensionering is hij hierin nog steeds actief. Hij is nog steeds een belangrijk voorvechter voor de erkenning van AS als beroepsziekte.

Hieronder een lijstje met interessante stukken die hij in de loop der jaren heeft (mee)geschreven: