Daniel Dumalin Msc. Psy., klinisch- onderzoekspsycholoog en neurofysioloog

In 2018 stelde Daniel Dumalin bij een onderzoek van een Belgische stewardess in het ziekenhuis van Brugge-Oostende afwijkingen door hersenschade vast. Hierdoor raakte hij geïnteresseerd in het fenomeen “Aerotoxic Syndrome”. Bij enkele andere stewardessen stelde hij al snel opvallend gelijksoortige hersenschade vast.

In 2019 startte Dumalin daarop een onderzoek naar hersenschade als gevolg van blootstelling aan giftige stoffen in en om vliegtuigen. Onder meer in het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws en tijdens de Aircraft Cabin Air Conferences van 2019 en 2021 werd uitgebreid aandacht aan zijn onderzoek besteed . Vliegend personeel, platform-medewerkers en frequent flyers van over de hele wereld meldden zich dan ook aan om aan dit onderzoek deel te nemen.

Helaas kwam het onderzoek eind 2019 door een samenloop van omstandigheden onverwacht stil te liggen. Lees hier Dumalins eigen toelichting op de problemen waarmee hij werd geconfronteerd.

Na een lange radiostilte heeft Daniel onlangs (april 2024) besloten om een eigen praktijk te beginnen en daar dit belangrijke onderzoek voort te zetten. Vanaf nu kun je je dan ook weer opgeven om hieraan deel te nemen. Stichting Fly Aware zal (net als in 2019) belangeloos de planning van de deelnemers verzorgen, zodat Daniel zich kan concentreren op het onderzoek. Wij hopen uiteraard dat er weer veel aanmeldingen komen en dat de publicatie van de eindresultaten een belangrijke bijdrage zal leveren aan de erkenning van het Aerotoxic Syndrome als beroepsziekte.

Stuur voor meer informatie en om je aan te melden voor deelname aan het onderzoek een mailtje naar info@flyaware.nl. Vanzelfsprekend wordt alle persoonlijke informatie zeer discreet behandeld.

Toch liever direct met Daniel Dumalin zelf in contact komen? Dat kan ook, via een mailtje naar: AerotoxBrain@proximus.be