Secretaris

Ook Annie de Vries is ‘ervaringsdeskundige’. Niet uit eigen ervaring, maar als echtgenote van een vlieger die na 36 jaar werkzaam te zijn geweest als piloot bij KLM en Korean Air met ernstige neurologische klachten thuiskwam van zijn vliegreis. Tevens ook zijn laatste vliegreis, omdat hij daarna nooit meer heeft kunnen vliegen.

Annie: “hier is onze zoektocht naar de oorzaak van zijn klachten begonnen. Na diverse medische onderzoeken en tips van oud-collega’s werd het steeds duidelijker. We moesten het zoeken in de richting van vergiftiging door Langdurige Blootstelling aan Kleine Hoeveelheden (Long Term Low Level Exposure) van Verontreinigde Cockpit- en Cabinelucht. In de volksmond worden de klachten samengevat onder het Aerotoxic Syndrome. Met de juiste begeleiding en therapie is de weg omhoog ingeslagen, al zijn we er nog niet.

Door alle opgedane ervaring en verdieping in deze materie, gekoppeld aan de inmiddels ontstane grote groep van wereldwijde contacten met eveneens getroffen beroepsgenoten ben ik erg gemotiveerd om anderen te helpen, van informatie te voorzien en ervaringen te delen.”