Voorzitter

John Midavaine heeft geneeskunde gestudeerd. Met zijn focus op de verbetering van gezondheid is hij in aanraking gekomen met patiënten met een flink aantal vlieguren die een antwoord zoeken voor de aanpak van hun neurologische klachten.

John: “Buiten mijn specialisatie sportgeneeskunde, houd ik mij al lange tijd bezig met de orthomoleculaire geneeskunde. De laatste jaren word ik veel geconfronteerd met mensen die professioneel of zakelijk frequent vliegen en vaak neurologische klachten vertonen. Ik ben me gaan specialiseren in behandelingen met orthomoleculaire geneeskunde in het algemeen, maar meer nog in de topsport én in de vliegwereld, in zekere zin ook topsport. Hiermee heb ik goede resultaten behaald, onder andere voor patiënten die veel reizen per vliegtuig. Toch wil ik nog meer weten over oorzaken en gevolgen, zodat we in de toekomst met name preventief kunnen werken. We weten namelijk helaas nog steeds te weinig over neurologische klachten die een relatie hebben met het verblijven in vliegtuigen.”

“Dat is de reden waarom ik mij bij Stichting Fly Aware heb aangesloten. Het uiteindelijke doel is om in de toekomst met meer feiten en duidelijkheden te komen.”

Naast zijn activiteiten voor Stichting Fly Aware staat John o.a. aan het hoofd van een kliniek voor Levensstijl Geneeskunde: Lifemedic.nl