GCAQE heeft de afgelopen jaren enkele grote internationale conferenties georganiseerd over Aircraft Cabin Air Quality. Deze vonden steeds plaats in Londen, waar GCAQE gevestigd is. Deze conferenties worden altijd goed bezocht door vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten en overheidsinstellingen, en vakbonden van vliegend personeel en luchtvaarttechnici. Maar ook belangstellenden op persoonlijke titel (bv. omdat je werkzaam bent in de luchtvaart) zijn altijd welkom bij deze conferenties. Een unieke gelegenheid om jezelf op de hoogte te stellen van de laatste stand van zaken betreffende regelgeving, wetenschap en techniek op het gebied van (de verbetering van) luchtkwaliteit aan boord van vliegtuigen, en van de oplossingen waaraan hard gewerkt wordt. 

De laatste conferentie vond plaats op 15 t/m 18 maart 2021. Ook nu was er weer sprake van een imposante lijst van internationaal vooraanstaande sprekers, volgens de organisator was dit zelfs de grootste conferentie ooit! 

Als gevolg van de Corona pandemie kon de conferentie dit keer echter niet plaats vinden in Londen, daarom was deze nu  in de vorm van een Online Event georganiseerd. Gedurende 4 dagen konden de deelnemers via een Zoom Conference Call thuis vanachter hun beeldscherm de geboden presentaties volgen.

GCAQE heeft aangegeven dat zij van plan zijn om volgend jaar weer een conferentie te organiseren, hopelijk kan dat dan weer “gewoon” live in Londen!