Donderdag 10 oktober 2019 19:00 – 22:30

Locatie: Elewijt Center
564 Tervuursesteenweg
1982 Elewijt-Zemst
België

Op 10 oktober 2019 organiseerden de Belgische vakbond ACV Puls en piloten vakvereniging BeCA opnieuw een informatieavond over Aerotoxic Syndrome, dit keer in het Belgische Elewijt-Zemst.

Met ruim 60 deelnemers uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland was  het een goed bezochte avond. De voertaal van de avond was Engels. De deelnemers werden middels 4 presentaties bijgepraat over de laatste stand van zaken en inzichten op het gebied van Aerotoxic Syndrome. Ook aanwezig was een filmploeg van de Duits/Franse zender Arte-TV. Zij hebben opnames gemaakt van de presentaties en ook diverse mensen geïnterviewd voor een uitzending over Aerotoxic Syndrome  die gepland staat voor het voorjaar van 2020.

De gastsprekers van de avond waren:

  1. Capt. Rudy Pont, Gezagvoerder A320, met 12 jaar ervaring op het gebied van vliegveiligheid en voorvechter voor een medisch standaardprotocol na blootstelling aan fume events. Bekijk Rudy’s presentatie hier op video.
  2. Dr. Michel Mulder, voormalig vlieger en onderzoeker, o.a. betrokken bij Post Mortem onderzoeken van voortijdig overleden bemanningsleden.
  3. Daniel Dumalin Msc.Psy., onderzoekspsychiater gespecialiseerd in Neurophysiologie. Daniel werkt momenteel aan een onafhankelijk onderzoek naar hersenschade als gevolg van verontreinigde cabinelucht.
  4. Drs. John Midavaine, hoofd van de levensstijl-kliniek Lifemedic, met uitgebreide ervaring in de behandeling van neurologische- en andere gezondheidsklachten.
  5. Ap van de Kraats gaf tenslotte nog een korte presentatie over het ontstaan en de activiteiten van Stichting Fly Aware.

Daarna was er nog volop gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Stichting Fly Aware had een aantal Sky masks naar de avond meegebracht, die gretig aftrek vonden onder de deelnemers! Al met al kijken we weer met tevredenheid terug op een geslaagde, interessante avond!