Wat is orthomoleculair?

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Orthos betekent; juist, recht of gezond. Moleculair duidt op de moleculen. Daarbij speelt voeding een belangrijke rol. Drs. John Midavaine zal tijdens de intake en behandelingen adviezen geven over voeding en dit waar nodig aanvullen met supplementen. Het mooie van deze methodiek is dat het altijd gaat om natuurlijke middelen die het lichaam herkent en kan opnemen. Door dit proces is het een krachtige ondersteuning om het lichaam te “voeden” met de stoffen die het nodig heeft als bouwstoffen, als ook “moleculen” die het nodig heeft om te ontgiften van toxines die zijn opgedaan tijdens het vliegen.

Stapje voor stapje

Door stapje voor stapje supplementen toe te voegen, eetgewoontes aan te passen en vooral veel water te drinken wordt er een solide basis gecreëerd om het lichaam te ondersteunen om de opgedane toxines af te kunnen voeren. Hiervoor is het nodig dat de longen, nieren, lever, huid en dikke darm optimaal functioneren. Voeding en supplementen gaan je hierbij helpen.

Testimonial

“Tijdens de intake gaf John me het advies om een aantal supplementen te gaan nemen. Ik had benen die ik niet goed kon bewegen, ze leken wel beton. Als stewardess heb ik een aantal fume events meegemaakt, daarna is het qua gezondheid niet meer goed met me. De supplementen zorgden eigenlijk direct al dat ik weer wat meer energie kreeg. Mijn ontlasting kreeg een andere kleur en urine rook heel sterk. John zei dat dit van het ontgiften kwam.”